VERDER

De foto's in de "header" heb ik gemaakt op oudjaarsdag, toen ik hier heerlijk een boek zat te lezen, met geen enkel gevoel dat het "oud en nieuw" was.
Iedereen is vriendelijk en zwaait als ze voorbij varen of lopen.

Om een uur of 11
s 'avonds hebben we uitgebreid gedineerd met een grote groep mensen uit allerlei landen, dit was heel gezellig en we hadden in 1e instantie niet eens in de gate dat het 12 uur was, dus 2008.
Hier en daar zag je ver weg een vuurpijl, niet te vergelijken hoe het hier gaat.


Nieuwjaar

Vanmorgen wezen quatten heerlijk door de savanne, we komen veel dorpjes tegen meestal klein met een cirkelvormige aangestampt plein met een of meerdere grote bomen in het midden. Bezaaid met geiten-, schapenkeutels en kapotte watermeloenen aan de rand van een dorp ligt dan ook nog wel eens een karkas van een dode geit of paard de harde gebarstte huid spant over de gebleekte botten en ligt daar vergeten.
De mensen zwaaien vriendelijk we rijden zo een twee en een half uur door de savanne het was echt genieten, lekkere temperatuur met een heerlijk windje door de snelheid en niet te vergeten het gevoel van vrijheid en niet de belemmering van regels die we in Nederland hebben.
We houden pauze op een hele hoge zandduin met een adembenemend uitzicht we zien beneden een groep dromedarissen staan. Als we verder gaan moet ook de vierwiel drive aan en kunnen we lekker zeilen door het zand, soms lijkt het net of we op ijs rijden. Na deze rit nog heerlijk wat gedronken en dan douchen want alles is zand en stof.
Als je hier een poosje bent word je vanzelf opgenomen in het trage tempo van Afrika, zonder haast of klok, je eet, zit in de schaduw, je eet weer, leest weer eens in de schaduw, eet alweer, dan slapen zo gaan de dagen. Als je niets onderneemt glijdt de tijd als een droom door je vingers. De zon komt op in een wirwar van oranje wolkjes en verdwijnt ’s avonds ook weer in het oranje, een lust voor het oog.

Heerlijke vis

Iedere dag werd er heerlijke verse vis gebracht voor een paar cent, je wilt niet weten hoe goedkoop het leven is voor een buitenlander hier in Saint Louis.
En voor de liefhebbers, je kunt zelf ook genoeg vis vangen als je hier bent.

Aan de overkant liggen de boten van de vissersvloot, waar ook het toneelstuk van Anna Rottier overgaat "Dieuna Diaffé"

Ik heb de extention van "Advanced Random Images" zoals je hier
ziet, geïnstalleerd, maar ik vind het geen fijne extention is veelste langzaam met laden en te weinig instellingen.

Ik zal hem denk ik, niet meer gebruiken.

Ik denk dat ik de "spry effecten" ook niet veel zal gebruiken, heeft niet echt een toegevoegde waarde.

Het formulier met "spry" ook niet, alleen al omdat je emailadres in de bron staat. Is niet veilig genoeg.
Misschien ik combinatie met een php formulier, maar dat heb ik nog niet uitgeprobeerd.
Dus ik weet niet of dit makkelijker werkt dan de controles binnen php.